batterijen repareren

Batterijen repareren: een interessante oplossing!

Batterijen vindt men in allerlei toepassingen terug. Er bestaan oplaadbare batterijen, die men accu’s noemt en er bestaan alkaline batterijen, de zogenoemde wegwerpbatterijen. Als deze het opgeven, dan gooien de meeste mensen ze gewoon weg en kopen ze nieuwe. In vergelijking met andere oplaadbare batterijen, zijn deze wegwerpbatterijen niet zo duur, dus waarom niet? Een goede reden om deze niet meteen weg te gooien is dat dit vaak nog helemaal niet nodig is. Ook al werkt uw toestel niet meer perfect en denkt u dat uw batterij het begeven heeft, toch is er nog hoop op herstel. Batterijen repareren is heus niet zo moeilijk en je kan er heel wat euro’s mee besparen.

Hoe werkt een batterij?

Laten we eerst even het algemene principe van een batterij onder de loep nemen.

Het algemene principe van een batterij is dat deze chemische energie omzet in elektrische energie. Vrijwel iedereen weet dat een batterij een positieve (kathode) en een negatieve pool (anode) heeft. Deze twee polen worden gescheiden door een vloeistof, een elektrolyt die de ionen geleidt.

Bij een alkaline batterij bestaat de negatieve pool uit zinkpoederpasta en de positieve pool uit een laag van mangaanoxide en grafiet. De elektrolytvloeistof van een alkalinebatterij bevat kaliumhydroxide.

Zowel aan de negatieve pool als aan de positieve pool van een batterij vinden chemische reacties plaats. Aan de negatieve pool worden door het zink elektronen afgestaan en positieve zinkionen gevormd. Het zink lost op, maar de elektronen blijven achter. Aan de positieve pool worden de elektronen opgenomen.

Als de anode met de kathode verbonden wordt, ontstaat er een elektronenstroom. De elektrolytvloeistof doet dienst als geleider van de ionen. Hoe meer elektronen er afgegeven worden, hoe groter de stroom is. Als de chemische stoffen allemaal verbruikt zijn, dan vindt er geen reactie meer plaats en is uw batterij leeg.

Misschien vraagt u zich nu af waarom niet alle toestellen gebruik maken van oplaadbare batterijen die men niet meer hoeft weg te gooien. Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: oplaadbare batterijen lekken ook stroom als deze niet gebruikt worden, dit proces heet zelfontlading. Daarom is het beter om voor toestellen die niet veel stroom vragen, geen oplaadbare batterijen te gebruiken.

Kan ik mijn batterijen echt wel repareren?

Ja, dat kan u en dat is heus niet zo moeilijk.

Stel: u bent van plan om met de hele familie gezellig tv te kijken, maar het hele gezin raakt het niet eens over het programma. Zappen dus! Als het kanaal van de tv met de afstandsbediening niet meer verandert, hebben de meeste mensen de neiging om harder op het knopje te duwen. Dit is een normale reactie en meestal weet iedereen wel dat dit niet helpt, maar we doen het allemaal toch. De reden waarom dit niets uithaalt is omdat het probleem niet bij de afstandsbediening ligt, maar bij de batterij. Deze zal het in dit geval opgegeven hebben. Daar gaat de gezellige tv-avond. Of toch niet?

Met onderstaande tips, kunt u uw batterijen repareren zodat u toch nog de verschillende tv-kanalen kunt bezoeken.

  • Een oplader gebruiken.

Batterijen repareren kan met een batterijoplader voor alkalinebatterijen. Als u zo’n oplader niet in huis heeft, is het een goed idee om er zo eentje aan te schaffen. Zo’n oplader is niet duur in aankoop en in noodgevallen kunt u er altijd een beroep op doen.

  • Een adapter gebruiken.

Om batterijen te repareren kunt u ook een adapter van een smartphone gebruiken. Iedereen heeft wel een aantal adapters in huis die men niet meer gebruikt. Om batterijen te repareren is een adapter van 50 tot 70 AMP het beste geschikt. U neemt uw batterij en uw adapter, u verbindt de positieve pool van de adapter met de positieve pool van de batterij en de negatieve pool van de adapter met de negatieve pool van de batterij. Het beste resultaat bereikt u als u het circuit af en toe eens afsluit. Uw batterij zou het nu weer een tijdje moeten doen.

Batterijen repareren is dus heus niet zo moeilijk. Met deze methoden zult u van uw oude batterij geen nieuwe kunnen maken, maar in principe zal u er wel nog een tijdje gebruik kunnen van maken.

Nog meer tips voor het repareren van een batterij?

We weten allemaal dat batterijen en accu’s duur zijn en de prijzen blijven maar stijgen. Het gemiddelde gezin besteedt iedere maand meer en meer van hun hard verdiende centen aan allerlei soorten accu’s en batterijen…

Maar wat als ik u vertel dat je oude of lege batterijen weer kunt repareren en reviseren zodat ze weer als nieuw zijn! Als u de juiste instructies heeft, is het eigenlijk heel snel en eenvoudig te doen! Hoe u dat doet ontdek u in het Accu Revisie Programma

Dit unieke programma leert jou stap voor stap hoe je batterijen en dode accu’s weer voor de volle 100% aan de praat krijgt. Batterijen repareren is helemaal niet zo moeilijk als op het eerste gezicht zou lijken en u kan er heel wat geld mee besparen.

Meer weten? klik dan hier!

    2 replies to "Batterijen Repareren Kan Je Zelf Simpel Doen Met Deze 2 Simpele Methoden"

    • […] verbindt met meetsnoeren de oude batterij met de nieuwe batterij. Hierdoor zal het voltage van de te repareren batterij de hoogte ingaan. Als dit voltage zich stabiliseert, dan kunt u de batterij weer in de oplader […]

    • […] Oude batterijen repareren is in bepaalde gevallen mogelijk. Hoe u dit doet hangt af van het type batterij. In onze rubrieken ‘Hoe kunt u batterijen hergebruiken’, ‘Hoe reviseert u oude batterijen’ en ‘Een batterij repareren’ – (linken invoegen) komen de verschillende werkwijzen voor de verschillende soorten batterijen uitgebreid aan bod. […]

Comments are closed.